Aktion Julkappen

On 9 november, 2014 by djurgardsskolan

​Välkommen på Paketinslagningseftermiddag tisdagen den 25 november klockan 15.15 – 17.00 på fritids!
Sedan många år har Djurgårdsskolans elever skänkt julklappar till Läkarmissionens ”Aktion Julklappen”. Presenterna förmedlas till barn i Moldavien, Ukraina, Rumänien och Georgien, barn som finns på barnhem, sjukhus eller fattiga barn i hem och på skolor. För att det ska vara rättvist och fungera, så måste alla paketen innehålla samma saker och på baksidan av den här infon finns en lista över innehållet. Det står också hur paketen ska packas in. Sista dag att lämna in paket på skolan är tisdagen den 25 november!
Skolrådet och personalen fixar en ”Inslagningseftermiddag” 15.15-17.00 den 25 nov. Då finns det fika för barn och vuxna och fina papper att slå in paketen i. Ni måste ta med innehållet och även det personliga kortet som ska skrivas och läggas i paketet. Det här brukar vara en riktigt trivsam eftermiddag, då ni har möjlighet att hjälpa ert barn med paketet och prata med andra föräldrar och personal under fikat!
Skolrådet kommer att ordna fikat (det kan hända att du blir uppmanad att baka en kaka…), skolan fixar papper och snören och ser till att kartongerna med alla paketen kommer iväg till inlämningsstället.
Det här är naturligtvis helt frivilligt! Man behöver inte lämna paket alls, vill man fixa det innan hemma, gör man det och bara lämnar in det här. Vill man vara med, så måste man ha med sig allt som behövs i paketet inslaget i en plastpåse. På baksidan av detta papper finns infon med vad paketet ska innehålla.
Gå gärna in på Läkarmissionens hemssida för att läsa mer och verksamheten! www.lakarmissionen.se/aktionjulklappen
Med vänlig hälsning Nilla

Så här packar ni en julklapp.
Vi vill gärna att alla era paket ska komma fram hela och fina och har lärt oss att…
1. Lägg innehållet noga ihop i en plastpåse innan ni slår in paketet med papper.
2. Gör ett så litet och tight paket som möjligt, men använd gärna färgglatt julpapper – det gillar barnen som tar emot dem.
3. Har ni många paket, om ni tillexempel är en skolklass eller förening, kan ni lägg alla paket noga ihop i papplådor förslagsvis bananlådor, och skriva namnet på er klass eller grupp och antalet paket på lådans båda kortsidor.
Vad ska ett paket innehålla?
1 blyertspenna
1 pennvässare
1 suddgummi
1 skrivhäfte
1 ritblock
1 ask färgkritor
1 tvål
1 tandborste
1 tub tandkräm
1 tablettask
1 jul- eller vykort, gärna med svenskt motiv, och med en hälsning från dig som skickar paketet. Skriv gärna på engelska och berätta lite om dig själv. Julkortet med en personlig hälsning från er är mycket uppskattat bland barnen i Östeuropa!

Tack och uppföljning. Era julklappar delas ut genom Läkarmissionen och Human Bridge till barn i Rumänien, Ukraina och Moldavien vid jul. De delas ut där de behövs som bäst till barn på sjukhus, i skolor, på barnhem och till barn i fattiga familjer. Några veckor efter jul får ni ett tack och uppföljningsmaterial från utdelningen och de barn som tagit emot paketen.
PS: Följ gärna nyheter och uppdateringar här på vår hemsida under hösten. Tack för att du vill vara en julklappshjälte med oss!

IMG_0374.GIF