Skolgården

cropped-bild3.jpg

På skolgården finns rika möjligheter till lek, fart, äventyr, fantasi och rörelse.Den stora skolgården har lusthus, träd, buskar, gräs, basketkorgar, rutschbana, gungor, bollplaner, uppritade hagar och flera sandlådor. Barnen har ett eget leksaksförråd med cyklar, sandlådeleksaker, styltor, hopprep och bollar.
_DSC3073
Här finns alla möjligheter för barnen att få vara barn och leka ute i naturen.Lekarna är ofta årstidsbundna. Höstens och vinterns lövkoje- respektive snökojebyggen är stora favoriter. Här tränar barnen samarbete i lekens form och det engagerar många barn.

Vi har odlingslådor som barnen studerar och hjälper till att sköta om.I backen upp mot gräsområdet och smedjan växer också härliga syrenbersåer som blommar och doftar ljuvligt till vårterminen skolavslutning.

_DSC2988

Skolgården används inte bara för lek och utan är även utmärkt för undervisning. Vi lär oss om djur, växter och årstider, räknar, skriver och berättar  om  det vi ser och sätter på så sätt in de olika skolämnena i ett naturligt sammanhang.tennisotälja