Idrott och hälsa

Förskoleklassen har dans, idrott, utelek och simundervisning på GIH. Målet är att de ska ha någon form av rörelse varje dag. Skolbarnen har idrott och ett rörelsepass utomhus en gång i veckan. Barnen i år 1 har också dans tillsammans med en danspedagog som kommer till skolan.
Under våren och hösten har barnen idrott utomhus på skolgården eller i den närliggande Bellmansparken. Under vinterhalvåret har barnen idrott i vår lilla gymnastiksal (i halvklass).

Simundervisning bedrivs i F-klassen. Barnen får en mycket god grund och de allra flesta lär sig simma. Skolan åker sedan en gång varje termin till en simhall för att följa upp simningen, träna och ta märken.

Barnen har tre halvtimmeslånga raster om dagen innan det är dags att äta mellis på fritids. Då blir det många tillfällen till rörelse på skolgården, till exempel fotboll, basket, vuxenledda lekar och träning på vår motorikbana. Flera gånger per termin har hela skolan friluftsdag. Då brukar vi ha friidrott på Stadion, åka skidor, skridskor och pulka eller göra en skogsutflykt.

Pedagogerna gör ett motoriktest på alla barn. Barn som behöver mer motorisk träning erbjuds att delta i en MUGI-grupp (Motorisk Utveckling Genom Inlärning) under skoltid.