Barnboksveckan på Djurgårdsskolan

On 23 november, 2018 by Jessica Mellberg

Vecka 46 var det barnboksveckan och det har vi på Djurgårdsskolan valt att uppmärksamma på alla sätt och vis! Bland annat har vi invigt vårt nya bibliotek, läst böcker, skrivit böcker, dela med sig av sin favoritbok, pratat om författare och mycket mer!

invigning av biblioteket invigning av biblioteket 2

Förskoleklassen har fått lyssna på mycket högläsning med fokus på Elsa Beskow och hennes böcker. Barnen har också fått göra små, egna sagoböcker. Tillsammans med årskurs 3 gick förskoleklassen en tipsrunda med frågor om alla möjliga böcker och författare. 

barnboksveckan f-klass 2 barnboksveckan f-klass 3 

                                 barnboksveckan f-klass

 

Årskurs 1 har arbetat med Alfons Åberg under barnboksveckan. De har läst Alfonsböcker och diskuterat de olika situationerna Alfons är med i och om barnen kan relatera till dem. Barnen fick måla Alfonsporträtt. De valde också ut Alfonsboken ”Är du feg, Alfons Åberg”. Med hjälp av läsfixaren Cowboyen sammanfattade barnen boken och ritade bilder till. 

barnboksveckan åk 1 barnboksveckan åk 1 2

 

Årskurs två har fokuserat på att läsa så mycket som möjligt! De har läst böcker av olika författare, läst fysiska och digitala böcker samt skrivit egna texter. 

 

Årskurs 3 har fått skriva egna böcker med hjälp av en app som heter BookCreator. De fick också dela med sig av sina favoritböcker och skriva en recension om boken.

bokrecension Maxi bokrecension Hugo bokrecension Anna-Stina bokrecension Wille

Comments are closed.