Brev från Caroline!

On 2 maj, 2017 by djurgardsskolan

Kära föräldrar!

Jag tror minsann att vårens värme kom av sig lite, likväl blommar det för fullt på skolgården.

Sara har fått sitt andra barn, en son som heter Edvin. Så fort han blir lite större så kommer Sara hit och presenterar lilleman. Det ser vi alla mycket fram emot.

En del av er har frågat mig om tjänstefördelning för nästa läsår. Just nu vikarierar Ylva i Saras klass, när klass två börjar i trean så är det bestämt att Anki Andersson ska vara deras klasslärare. I övrigt är det inte så stora förändringar och jag kommer mejla ut tjänstefördelningen till er alla i slutet av maj.

Under det senaste Skolrådet berättade jag att vi skulle göra olika renoveringar på skolgården och i huset. Den fina vattenrännan ska restaureras men det behöver bli lite varmare ute innan det kan ske. I slutet av juni påbörjas installation av ventilationsaggregat i Ateljén och i Hemvistet. I samma veva kommer också köket få en upprustning, bland annat installeras en ny ugn. Delar av staketet är nu utbytt och vi håller på att fylla på med ny jord där det behövs. Lite andra mindre förbättringar är också på gång. Det är härligt att se hur fint det blir.

På Skolrådet beslutades det också att vi även i år ska ha en gemensam fixardag. Den inträffar redan nu på torsdag. Det är skolrådsrepresentanterna i varje klass som håller i de uppgifter som tillhör årskursen. Det kommer att finnas tillgång till material så som färg, olja och redskap. Eleverna kommer så ringblommor längst med den långa bänken vid berget. När det sedan blir höst kan eleverna samla in frön från blommorna så att vi har egna frön att så till nästa vår. På skolgården kommer jag hänga upp en tipspromenad om allemansrätten som barnen kan göra tillsammans med er eller men en kompis. Det ska bli trevligt att ses och jag hoppas att du har möjlighet att komma en stund. Vi börjar kl 15.30.

Den 3 maj får vi skolbesök från Indien. Det kommer ungefär 20-25 stycken lärare och skolpersonal på studiebesök. Under deras besök kommer de göra lektionsobservationer i mindre grupper. Några veckor före påsk blev jag kontaktad av ett finskt företag som heter Koulugroup. De arbetar bland annat med internationell skolutveckling. Nästa vecka kommer Koulugroup ha ett samarbete med skolpersonal från Indien. Dessa kommer till Finland för att studera det Finska utbildningssystemet och lära sig av det. Anledningen att de kommer till oss är att Koulugroup även vill visa hur snarlikt undervisningen är i Sverige jämförelsevis med Finland. Vi är väldigt glada att de valt att besöka just oss.

Ni kan lära mer på länken nedan.

http://koulugroup.com/our-services-koulu/school-development-framework/professional- development-programmes/

Jag vill även passa på att tipsa om en bra pedagogisk hemsida: Den heter Elevspel och är populär och användbar sida om man vill träna på olika moment med anknytning till ämnen i skolan. Där finns spännande spel lämpliga från lågstadiet ända upp till årskurs 9 och alla skolämnen är presenterade. Jag kan varmt rekommendera delar som finns under ämnet Geografi. Här finns fler roliga spel om landskap, kartor och världsdelar. Under ämnet matematik finns många bra delar, framförallt de som handlar om pengar, multiplikation, klockan och öppna utsagor.

Så här i slutet av april är det många datum att hålla reda på. Våren är en tid då många aktiviteter inplaneras i skolvärlden. Här nere följer en lista på datum som kan vara bra att känna till. Dessa datum ligger också i SchoolSofts kalender.

Viktiga datum att komma ihåg:
• Torsdag 27/4 – är det städfixardag på skolan mellan kl:15:30-17 (skolrådet skickar

information om detta)

• Onsdagen 3/5 – Skolans kör uppträder kl:16:00 och 3:orna ska sälja bakverk. Pengarna åk 3 får in går till elevernas kvällsmys på lägret. Kaffe/te ordnar vi på skolan. Vi kommer
    begränsa inhandlingen till max två bakverk per elev. Vi hjälper till så att alla som vill får handla. Glöm inte att ta med kontanter. Det bör räcka med 10-20 kr.
  • Torsdag 4/5 – Skolan får besök från Indien
  • Torsdag 11/5 – Idrottsdag med matsäck
  • Onsdag 17/5 – 19/5 – 3:ornas läger!
  • Fredag 26/5 – Skolan är stängd
  • Tisdag 30/5 – 3:ornas fest