Brev från Caroline!

On 18 april, 2018 by djurgardsskolan

Kära föräldrar!

Våren är äntligen här! Fåglarna håller konsert och Saltsjön glittrar så att man nästan blir bländad av allt det vackra.

I slutet av förra veckan blev klass 3 klara med nationella proven. Vi kan även i år med stolthet överlämna Djurgårdsskolans treor till nya skolor och vi gläds över de fina resultaten som de har.

I fredags hade jag förmånen att få undervisa åk 3 en stund efter lunch medan Anki och Ulrika rättade de nationella proven. Jag tycker att undervisa är något bland det roligaste som finns. Det är häpnadsväckande att stå inför en klass och få vara med om när eleverna utvecklar sina förmågor. Just den här lektionen arbetade vi med dikter och våren blev ett självklart val. I min roll som rektor är det mycket värdefullt att känna till elevernas utveckling. När jag själv får undervisa dem ibland fördjupas den insikten och jag tror att det är gynnsamt för oss alla på skolan.

 

Singapore matematik

Om några veckor åker lärarna på studieresa till Singapore. Det är en ynnest att vi har den möjligheten. Vi kommer vara borta den 5-12 maj. Just den skolveckan är en tredagarsvecka. All personal är extra hjälpsamma under dessa dagar så att undervisningen kan pågå som vanligt för eleverna. Dessutom kommer också Ylva som tidigare arbetat hos oss och även Baba att undervisa. Målet med resan är att lärarna ges möjlighet att fördjupa kunskaperna i metoden, både didaktiskt och metodiskt. Att se hur andra lärare undervisar är extra lärorikt. När jag själv undervisade hade jag privilegiet att under en tvåveckors lång studieresa besöka olika skolor och se många lektioner på Nya Zeeland. Något jag än i dag har mycket nytta av.

Här nedan kan ni titta på tre olika minilektioner som synliggör Singaporemetoden.

https://www.youtube.com/watch?v=YDwVrcrewmg

https://www.youtube.com/watch?v=qsQ-W0xZffs

https://www.youtube.com/watch?v=pxPF_bXvCN0

 

Barnens användning av digital teknik i skolan och hemma

Det är viktigt att ofta samtala med barn om Hur de använder mobiler, paddor och datorer och vad man som barn bör tänka på när man använder digital teknik. Allt som står på nätet är inte sant. Det är nödvändigt att vi ger barnen olika redskap för att handskas med all information som de kommer åt på internet. Informationen kan presenteras på olika sätt och ibland kan det vara svårt att särskilja fiktion från fakta. Ur.se har olika serier jag varmt rekommenderar att ni tittar på tillsamman med era barn, den översta är anpassad för lågstadiebarn. Den andra länken är för äldre barn men fungerar säker för de som nu går i klass 3. Jag lägger även in två länkar som ni föräldrar kanske kan ha intresse av.

http://barn.ur.se/Barn/Produkter/197494-Hur-vet-du-det-Vilka-kallor-kan-du-lita-pa

https://urskola.se/Produkter/177414-Ar-det-sant-Kallkritik

http://www.foraldraalliansen.nu/teman/internet/rad-till-foaldrar/

https://surfalugnt.se/fakta-och-material/foraldrar/

 

Viktiga datum framöver

26 april

Skolrådet har möte

27 april

Sista dag att lämna in blanketten till fritids för sommarfritids

17 maj

Städfixardag, mer information kommer från klassrådsrepresentanterna.

23-25 maj

3-ornas läger

8 juni

Skolavslutning i Seglora kyrka börjar kl: 09.00.

 

Bästa vårhälsningar,

 Caroline

 

Comments are closed.