Brev från Nilla

On 24 januari, 2015 by djurgardsskolan

Hej alla föräldrar
Vi har inte dansat ut julen ännu på Djurgårdsskolan. Men när det var Tjugonda Knut, så stod vår utomhusgran äntligen i vinterskrud – just den dagen! Sen blev det ishalka på skolgården och det kändes inte ansvarsfullt att ställa till dans där. Nu står den där igen – så vacker i sin skrud… Vi får se när det blir.
Personal Tyvärr har Eli beslutat sig för, med stor vånda, för att sluta hos oss. Han har fått ett heltidsjobb som dessutom är fast, på en annan skola. Han kommer att saknas, både av barn och vuxna på skolan. Han har tillfört mycket till arbetet på fritids och i vår personalgrupp. Eli jobbar ytterligare två veckor och jag har många sökande till tjänsten.
Skolans parkering Jag vill påminna om, att inga barn ska lämnas av inne på skolans parkering och inte heller vid infarten till parkeringen. Den enda familj som har fått mitt tillstånd att köra in och stanna på parkeringen för att lämna, är Henrys familj, eftersom han, lätt sticker iväg uppe på gatan. Om ni ska vara med en dag i skolan, eller ha utvecklingssamtal, då får ni gärna parkera på parkeringsplatsen. För er egen skull, ska ni gå in och hämta ett parkeringstillstånd som finns i köket eller uppe hos mig.
Stockholms stads enkät Föräldrar i F-klassen och åk 2 har fått inbjudan att delta i Stockholms stads enkät som avser skola och fritids. Jag vill uppmana er att gå in och svara på den. Vi har ett litet elevunderlag och för att få någon sanning i statistiken behövs era svar. Eleverna i åk 2 svarar på en egen enkät här i skolan.
Öppet Hus På onsdag kväll kommer vi att ha Öppet hus för höstens sexåringar. Jag vill att ni hjälper oss med att se till att det ser fint ut runt barnens klädskåp!
Skolval för åk 3 Nu är elever i åk 3 i full färd med att välja skola för hösten. Även inför åk 4 ska man använda sig av E-tjänsten när man söker kommunala skolor och för en del fristående. Eftersom Östermalmsskolan har skolpliktsansvaret för många av era barn (pga upptagningsområdet ) bjöd jag in rektor Jan Buchar till ett möte för föräldrar i åk 3 häromveckan. Han berättade hur sökningen går till. Om ni är intresserade av Östermalmsskolan (oavsett var ni bor) vill han, att ni söker via E-tjänsten, men gärna också skickar iväg ett mejl och berättar att ni är Djurgårdsskoleföräldrar. Alla är naturligtvis välkomna att söka. Jag har också satt upp ett anslag i skohallen där Kungsholmens friskola berättar att de har platser över till hösten. Det är en skola som vi personalmässigt sammarbetar en del med kring fortbildning, nätverk mm.
Löss Det har dykt upp två rapporter om löss under den här veckan och jag vill därför påminna om kamning varje vecka.
Streptokocker? Vi har haft en del barn som har haft hög feber och ont i halsen och någon som har haft svinkoppor under den sista veckan. Jag berättar det, för att ni ska vara lite uppmärksamma eftersom det kan vara streptokocker då man ibland kan behöva penicillin.
På personalkonferensen (tack igen för att alla hämtades i tid) jobbade vi med att planera vårens stora tema kring Kropp och hälsa. I det ska all personal vara involverade, och det kommer att pågå under nästan sju veckor! Vi jobbade också med frågställningar kring genus och pedagogerna berättade för varandra om hur de arbetat i klasserna. Bara frågeställningen i åk 1: ”Är det olika för pojkar och flickor?” gav många intressanta diskussioner. Ett resultat var, att barnen började prova att leka i andra konstellationer raterna direkt efter. F-klassen har börjat med ”Leklotteri ”under lekstunder i klassrummet. Barnen blir vid varje tillfälle lottade in i små grupper som får en lekuppgift sig tilldelad. Detta för att ge möjlighet att leka med andra än man brukar och också prova på lekar eller aktiviteter som man aldrig provat. Fritids planerar för ett stort lekprojekt kring leklådorna, där man kommer att få en roll sig tilldelad. Spännande, tycker jag.
Det är ett fantastiskt uppdrag att få jobba med era barn!