Brev från Nilla!

On 8 november, 2015 by djurgardsskolan

​​ ​​​6 nov 2015

Hej alla föräldrar

Vilken osannolik höst! Barnens vackra lövbuketter pryder fortfarande ingången till skolan och vi har härliga dagar.
Nu är lovet över och i skolans värld börjar våra repetitioner inför Julspelet. Rosa har dragit igång sångträning för alla elever och Dans-Johanna tränar dansarna i åk 3. Ylva kommer att starta upp med instudering av rollerna med eleverna i åk 3, Agneta kommer att hjälpa treorna med sina dräkter…
Vår kör har nu nystartat efter framträdandet före lovet. Nu finns det fler i åk 2 och 3 som är intresserade av att vara med och de kommer att ha ett framträdande onsdagen den 2 dec i samband med ett föräldrafika på fritids. Kul att kören växer!
Sedan många år tillbaka brukar eleverna på Djurgårdsskolan skänka paket till Läkarmissionens Aktion Julklappen. Det går till så, att ni, som vill, köper in de saker som står på den bifogade infon. Köp varken mer eller mindre. Sedan lägger ni det i en plastpåse. Sen har ni två val. Antingen packar ni in det hemma och lämnar in paketet på skolan senast måndagen den 23 november. ELLER så tar ni med plastpåsen med innehållet till skolan, torsdagen den 19 november. På eftermiddagen ordnar skola och Skolrådet paketinslagningseftermiddag. Från 15.00 -16.30 är ni välkomna att packa in paketet här (vi fixar papper och snören), fika och mysa tillsammans med de andra familjerna på skolan. Skolrådet kommer att ordna fikat (eventuellt kommer några av er att bli involverade i det) . Det brukar vara en trevlig stund tillsammans. Barnen har sett en film om hur det går till när paketen lämnas över till barn på barnhem, sjukhus och till fattiga familjer i Rumänien, Ukraina, Moldavien och Georgien. På baksidan av mitt brev finns en förteckning av vad paketet ska innehålla.
I den första infon som gick hem när skolan började, bad jag er säga till senast den 6 nov om ni har behov av omsorg för era barn under mellandagarna och 4,5 januari. Eftersom det är idag, så vill jag att du snarast mejlar mig, så att jag i alla fall har infon till måndag. Nästa vecka går sedan den vanliga lovlappen ut.
Tänk på att det är mörkt nu! Barnen får en reflex med sig hem idag.
Trevlig helg önskar Nilla