Brev från Nilla

On 17 januari, 2016 by djurgardsskolan

11 januari 2016
Hej
Välkomna tillbaka! Härlig start med mycket snö! Skolgården kommer nu, under vintern, att erbjuda helt andra lekar! Vi har gjort i ordning en ”Vinterbod” där allt barnen behöver för vinterlek finns. Om man vill åka kana och pulka på skolgården, måste man ta med egen hjälm. Ni får också, om ni vill, ha med pulkor, men de kommer att förvaras ute och vi kan inte ta ansvar för dem. De ska alltid ställas mot väggen utanför gymnastiksalen.
Nya år ger alltid anledning till reflektion och förhoppningar! Sverige har haft en omtumlande höst och vi är nog många som funderar över hur framtiden ska bli, samtidigt som vi måste göra vårt bästa för att ge barnen den kunskap, framtidstro och uppmärksamhet som de har rätt till. Jag vet att den här våren innebär mycket spännande och nytt att lära för dem. Våren kommer också att bli annorlunda för mig eftersom jag kommer att gå i pension. Vi vet inte riktigt ännu när jag slutar, men Caroline börjar direkt efter sportlovet. Hon ser fram åt att få börja här, och jag tänker att vi har verkligen fått en person hit, som kommer att kunna ge mycket till skolan.
Personal Jag vill hälsa Sara Hallebratt välkommen tillbaka till skolan. Sara är lärare och har varit föräldraledig i 1½. Hon kommer att under den här terminen ha en annorlunda tjänst. Vi har sökt pengar från Skolverket för något som heter Lågstadiesatsningen. Det innebär, att skolor kan få extra pengar som ska användas för att förstärka lärartätheten. Sara kommer att arbeta i åk 1-3. Det här ger oss möjlighet att t.ex ha fler halvklasstimmar och vi kommer att prioritera svenska, matematik och engelska. Sara kommer också att kunna vara i klassen om läraren är borta någon dag. På det här sättet kommer hon snart lära känna alla barnen och de henne!
Likabehandlingsplanen Vi arbetar kontinuerligt med likabehandling och med hur vi agerar förebyggande för att förhindra mobbning. Det här har vi sammanställt i skolans Likabehandlingsplan. Vi har som vana att skicka hem den, för att ni också, ska kunna prata igenom den med barnen. Det gör vi för att barnen ska känna att hem och skola arbetar tillsammans kring hur man är mot varandra. Vi skickade hem planen vid novemberlovet och ville ha in en bekräftelse på att ni har gått igenom den med ert barn. Men vi har tyvärr bara fått in svar från ca hälften av er. Om ni inte har lämnat in lappen, så får ni idag, med ryggsäcksposten*, en ny plan och ett papper att fylla i och lämna tillbaka. Där kan ni också anteckna synpunkter på innehållet. Jag hoppas att ni hjälper oss med detta! *För F-klassen ligger den i era fack i skolhallen.
Buss och trafik Djurgårdsförvaltningen har satt upp en hastighetsmätare nere vid spårvagnshållplatsen. Bra, tycker jag. Det är, som ni vet, 30 på hela Djurgården. Det är ju också helt förbjudet att köra om en stillastående spårvagn, vilket många slarvar med på Djurgårdsvägen. Därför måste vi hjälpa barnen till försiktighet när de kliver av spårvagnen. Jag hoppas att ni vuxna som åker med barnen, även påminner ensamåkande barn om reglerna där nere. Jag vill också påminna om att föräldrar INTE får köra in och lämna barnen på skolans parkering utan lämning och hämtning sker vid av och påstigningszonerna på Sollidsbacken och Djurgårdsvägen. Till vår glädje har nu SL ändrat tidtabellen för 67:an. Från och med idag, går det tätare turer fram till Skansen och även härifrån. Men det kan vara svårt att komma i tid om man beräknar att komma med bussen som ska vara här 8.28.
Inneskor Barnen ska ha inneskor inomhus. Det är fortfarande många barn som inte har det, och vi vill att ni fixar det. Det är mycket bra om ni dessutom påminner dem om att de ska sitta på fötterna när man går upp till klassrummet. Vi kommer snart att ha en brandövning igen och som ni vet, är det inte tid att sätta på skor. Då kan inneskorna åtminstone ge lite skydd.

Nilla