Föräldrarföreläsning

On 11 mars, 2015 by djurgardsskolan

Skolrådet arrangerar en föreläsningskväll för alla föräldrar på Djurgårdsskolan tisdagen den 28 april 18.30-20.30 till ett pris av 125 kronor. Pengarna ska betalas in på Skolrådets konto. Glöm inte att skriva VEM som betalar.

Bank: Skandiabanken

Bankkonto: 9150-434.630-2

Vi har glädjen att hälsa Gunilla Ladberg välkommen. Temat för föresläsningen är:

Varför är det så nyttigt att gunga?

Om betydelsen av rörelser för barns utveckling och lärande

Rörelser är nödvändiga för barns utveckling och lärande. Men hur hänger det ihop egentligen? Varför är rörelser så viktiga? Vi tar bl. a. upp:

Rytm, rörelser och inlärning

Rörelser och koncentration

Betydelsen av att röra sig utomhus i ojämn terräng

Lekar som hjälper till.

Vad kan du som förälder eller lärare göra?

Du får kunskaper och praktiska övningar-lekar att använda med barnen (vi prövar dem tillsammans)Du kan också köpa litteratur till specialpris.

Gunilla Ladberg, fil.dr. i pedagogik, författare till ett tjugotal böcker och skrifter, bl.a. Den mänskliga hjärnan och Vatten, korsgång och liggande åttor. Rörelser som främjar inlärning i hem, förskola och skola. Gunilla finns på www.ladberg.se

Pengarna ska vara inbetalade senast måndagen den 16 mars. Ifall uppslutningen blir liten, så har vi möjlighet att ställa in. Skicka gärna iväg ett mejl till Nilla för att berätta om det här är något som ni tänker komma på.