Info från Nilla!

On 20 september, 2013 by djurgardsskolan

Hej 8 nov 2013

Vi håller på att mota bort mörkret! Det är mörkt uppe i landet och slipprigt att gå! Därför ordnar vi nu med belysning, och vi förbättrar underlaget, så att det blir en gång mot trappan. Det kommer att bli lättare när ni ska hämta och lämna barnen! Vi är så tacksamma över att trafiksituationen fungerar så mycket bättre i år. Det är flera föräldrar som har uttryckt sin uppskattning över att vi har tagit tag i situationen.
LUSKAMNING I HELGEN ÄR VIKTIG!
En elev har haft löss vid flera tillfällen, trots behandling och att föräldern luskammar varje vecka och följer upp behandlingen. När föräldern i veckan tog kontakt med sjukvården, började man misstänka att det är resistenta löss eftersom behandlingen inte biter. MEN det kan också vara så, att alla elever inte blir kammade när skolan uppmanar, och då kan det bli rundgång. För många barn kliar det inte, och då kan man vara den som är smittkällan, utan att veta!
När vi från skolan lämnar ut med att det finns löss så måste alla kamma!!! Det bästa är, att man kommer in i rutinen att kamma varje helg.
Vid löss, meddela skolan. Meddela också föräldrar till de barn som ditt barn leker mest med!
Vi har haft en vecka av mycket sjukdom bland personalen på fritids, men nu är alla tillbaka. Tack för hjälpen i början av veckan, ni som kunde hämta tidigare. Vi fick inte tag på några vikarier som känner verksamheten. I sådana lägen tycker vi att det är bättre att ändra i planeringen för dagen, och försöka få till det bra ändå.
Vi har tagit emot en praktikant, Niklas Sjöberg, på fritids. Han kommer att vara här några eftermiddagar i veckan under höstterminen.
Nu har alla barnen just sett film från Aktion Julklappen. Den ena filmen handlar om en familj i Moldavien och den andra om hur Aktion jullappen går till. På tisdag eftermiddag har vi paketinslagning här på fritids, se info. Jag hoppas att vi ses då.

Trevlig helg!!

Nilla