Info från Nilla

On 4 oktober, 2015 by djurgardsskolan

2015-10-01

Hej alla föräldrar
Så blev det oktober och det fantastiska vädret håller i sig. Jag har precis varit med på barnens Melodifestival på fritids. Det var över 20 barn som uppträdde, en elev var konferencier och två elever var jury. Juryns uppdrag är att bara ge positiva omdömen. Barnen skötte det med glans! Tänk vilken träning det är, att våga ställa sig och visa något som man har övat in, eller vara den som håller samman programmet.
Enkäten från Skolinspektionen Jag är väldigt tacksam om ni som inte har svarat på enkäten, gör det snarast. 9 oktober är sista dagen.
När vi hade skolråd, tog vi upp många punkter för diskussion och det blev ett mycket intressant möte. En av punkterna var, huruvida vi skulle kunna erbjuda en vegatarisk dag/ vecka. Det blev ett unisont ja från representanterna på mötet. Vi kommer att börja med det, från och med vecka 41. I det sammanhanget, vill jag också informera er om att, George är halvtidssjukskriven under oktober och vi är glada över att Dora kan ställa upp på den andra halvan. Det kommer att turas om att arbeta heldagar måndag till och med torsdag, och på fredagen delar de på dagen.
Lusbekämpning Vi pratade också om löss. Det har varit några fall i höst, som vi vet om. För några år sedan, var det en förälder på skolan, som gjorde ett litet schema som vi skickade hem till alla familjer för att man skulle ta det här med kamningen på allvar. Man luskammar enligt det schemat i tre veckor, och skickar sedan tillbaka det ifyllt. Skolrådet ville att vi skulle göra ett nytt utskick av schemat. Det viktiga är, att alla kammar och att man informerar skolan, om det dyker upp löss. Jag hoppas att ni förstår, att det här är en fråga där alla måste hjälpas åt. Vi kammar v 41, 42 och 43. Sen hoppas jag att ni ändå kammar vidare varje helg och schemat ska in efter lovet. Lappen är bifogad!
En annan fråga som kom upp, handlar om barnens internetanvändning och hur mycket vi i skolan undervisar kring hur man ska handskas med internet och det som är både positivt och negativt med det. Vi berättade att vi brukar ha ett arbete i trean kring de här frågorna och vi har tyckt, att det är svårt att börja tidigare, eftersom det ser väldigt olika ut i olika familjer. Vi bestämde i alla fall, att ordna en föreläsningskväll för föräldrar och personal. Eftersom mycket av barnens ”internettid” sker hemma, så är det viktigt att man som förälder har koll på vad barnet är ute på för sidor. Jag har precis idag, fått klart att vi troligtvis kommer att kunna ha en föreläsningskväll kring internet och barn torsdagen den 22 oktober. Jag återkommer snart med en inbjudan. Elever i åk 3 som har telefon, för att de åker hem själva, får inte ha den på i skolan, utan först när de lämnar skolan. Behöver de ringa hem, använder de skolans telefoner. Behöver ni få tag på ert barn, ska ni ringa över fritids telefon. Vi kommer att förtydliga det för eleverna.
Efter åk 3 På skolrådet kom det också upp en fråga kring vad händer efter åk 3. Jag vill berätta att jag håller på att sammanställa ett dokument över hur altenativen ser ut i närområdet och också kring vårt ställningstagande att inte ha längre än till och med åk 3.
Rektorstjänsten Det är glädjande att det är så många sökande till rektorstjänsten. Igår, när Cathrine Engellau summerade inför personalen, så hade ca 30 st sökt tjänsten. Men ansökningstiden har inte gått ut ännu. Catherine gör en första träff med de tänkbara kandidaterna. De som hon tycker känns bra, träffar sedan mig. Då har vi ett samtal kring tjänsten, kulturen på skolan och hur uppdraget ser ut. Catherine och jag kommer sedan att välja ut några kandidater som representanter från personalen träffar.
Hjälp oss med barnens kläder och skor. Tänk på, att kläder ska vara märkta. Speciellt viktigt nu, när många kommer med likadana skolkläder.

Njut av helgen

Nilla