Miljöveckan på Djurgårdsskolan -På Djurgårdsskolan är arbetet med miljön väldigt viktigt. Varje årskurs arbetar intensivt under miljöveckan med utvalda områden. Ett väldigt uppskattat och lärorikt arbetsområde!

On 26 oktober, 2018 by Jessica Mellberg

miljöveckan plantering 1 miljöveckan planering 2

Förskoleklassen arbetar med både plantering och kompostering.

miljöveckan kompost 1 miljöveckan kompost 2

Miljöveckan papper 1 Miljöveckan papper 3

Årskurs ett arbetar med papper. De får tillverka eget papper samt lära sig om papprets kretslopp.

Miljöveckan sortera

Årskurs 2 har pratat och arbetat med vad man återvinner för föremål. De har arbetat med hemsidan Klimatrattan.com. Barnen har också samlat in plis hemifrån som de sedan får återvinna på Skansens återvinningsstation.

.Miljöveckan vattenmiljöveckan vatten 2

Årskurs tre arbetar med varifrån vårt kranvatten kommer och vad som händer med vårt smutsiga avloppsvatten. De pratar också om vad man kan tänka på för att underlätta vattnets väg genom Stockholms rör. Det görs även ett besök på GlashusEtt i Hammarby sjöstad. Miljöveckan toaletten

Vi avslutade miljöveckan med en redovisning för hela skolan där varje klass berättade om sitt arbetsområde. Redovisningarna illustrerades i form av teatrar, sång, berättande och visande av dokumentation.

För att läsa mer om Djurgårdsskolans miljöplan, klicka på länken nedan.

Djurgårdsskolans miljöplan