Senaste nytt från förskoleklassen

On 28 september, 2018 by Jessica Mellberg

För oss på Djurgårdsskolan är det väldigt viktigt att man får en bra start redan i förskoleklassen. I början arbetar vi ,mycket med att lära känna varandra, trygghet och gemenskap.

Förskoleklassen klassfoto

Tema trafik

Vid terminstart har vi haft Tema trafik inne i förskoleklassen. Vi har gått trafikpromenader och tränat på hur man beter sig i trafiken. Barnen har också fått titta skyltar och prata om vad de betyder. Allt arbete dokumenteras sedan av barnen i skolan.

Förskoleklassen trafikFörskoleklassen trafik 2

Programmering

Precis som de andra årskurserna på skolan har vi också besökt Tekniska museet och workshopen WeDo. Det var inspirerande att se hur alla barns kreativa sida kom fram i detta arbete. De samarbetade fint i sina grupper och lyckades lösa uppgifterna.

WeDo förskoleklassen

Att lära in matematik ute

En gång i veckan går vi iväg med klassen och har lektioner utomhus i matematik. Vi lägger en grund för varje arbetsområde i skolan för att sedan utveckla arbetet utomhus med hjälp av naturens material. Matematik finns överallt, inte bara i matteboken.

förskoleklassen geometriFörskoleklassen utematte