Spring för livet!

On 6 oktober, 2014 by djurgardsskolan

På torsdag nästa vecka den 9/10 så kommer vi på förmiddagen att ”springa för livet”. Det låter tufft, men handlar egentligen om att göra en insats för någon annan än sig själv. Barnen kommer att få springa ett varv på ca 500 meter och sedan är det frivilligt att springa fler varv med föresatsen att ”hjälpa någon annan”.

Barnen har på skolan valt att hjälpa Pandorna, Världsnaturfonden och SOS barnbyar.
Så här går det till:
Barnen startar sina springvarv med att ta med sig en 20 kr sedel i handen (låtsas- pengar). Väl i mål, så väljer barnet vilket av de tre valda hjälpmålen man vill bidra till, och lägger sedeln i urnan för det ändamålet. Sedan är det frivilligt att springa fler varv på liknande sätt. Barnen får max springa 5 varv.

Efter löpningen så kommer vi att se hur mycket varje ändamål har tjänat in.

Va, hur då? Låtsaspengar??

Det är nu ni föräldrar kommer in i bilden. J

Detta är frivilligt, men så här är vår plan:

När ditt barn kommer hem och berättar att ”si och så många varv” har jag sprungit så räknar ni ut tillsammans hur mycket ni ska bidra med ”på riktigt”. Ni använder sedan postgiro/bankgironr nedan för att sätta in dessa pengar. Vems pengar ni använder eller om ni väljer att inte göra det, är helt och hållet upp till er. Ett tips dock:

Om ditt barn t ex sprungit 3 varv som är lika med 60 kr, sätt då inte in mer pengar bara för att vara extra snäll. Det kan förta lite av känslan för barnens insats (någon kanske också är stor nog och vill använda sin egen veckopeng).

images-6

Postgiro: 901974-6

Ps: Skriv i medelandefältet:
Pandorna

images-7

Postgiro: 901974-6

images-4Postgiro: 900229-6

Hoppas ni tycker detta är en bra sak.

Mvh/

Personalen på Djurgårdsskolan